søndag 13. februar 2011

Puss, puss så får du en suss...

Om å pusse små melketenner...
Hver kveld og hver morgen skal det gjøres...grundig!
Det skal pusses og susses i alle himmelretninger, både oppe, nede, på innsiden og på utsiden. Og ikke skal det være for mye tannkrem på tannkosten. På størrelse med en ert for barn. For babyer skal mengden tannkrem være like stor som lillefingerneglen.

Det er viktig at man starter så tidlig som mulig med tilvenning av å ha tannkosten i munnen for babyer. Så snart et lite "riskorn" vises i munnen, skal man starte med tannbørste. La barnet holde på med tannkosten på egenhånd, når det ligger på stellebordet. Er du med på leken lar du barnet pusse dine tenner. En nyttig erfaring for deg, og en morsom lek for barnet ditt.

Å så må man gaaaape. Så høyt man bare kan, som en tiger eller en løve! Men pass på så du ikke blir bitt. Har man først invitert til lek under tannpussen, må du bare henge på og bli med. Et godt tips for å komme til overalt med tannkosten, er å holde barnets hode inntil din egen kropp og holde en hånd under haken. La barnet prøve litt på egenhånd slik at det lærer pussekunsten. Det anbefales at man hjelper barnet å pusse frem til 10 års alder, men jeg tviler på at så mange faktisk gjør det...

Til slutt skal man gjerne ta en fluortabelett eller fluorskyllevann, og en runde med tanntrå. Det anbefales ikke at man skyller munnen med vann eller annen drikke etter at man har pusset tennene. Da vil virkningen av fluoren svekkes.

Her finner du en fin film om å pusse tenner:
Jordan.no

Verdens fineste små melketenner. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar