onsdag 6. april 2011

Mamma, jeg har vondt i magen...

Har barnet ditt klaget over å ha vondt i magen før det skal på skolen eller i barnehagen, samtidig som det viser tegn på at det gruer seg? Har du lurt på hva det er som gjør at barnet ditt har vondt i magen?

Det er ikke uvanlig at barn kjenner det i magen når de er nervøse for noe.  Kunsten for oss voksne er å finne ut HVA de er nervøse for og HVORDAN hjelpe barnet.
Jeg fant en god artikkel som sier noe om å sette ord på frykten, heller enn å trøste den bort. Artikkelen finner du her.

Du har garantert kjent på den samme følelsen selv.
For hvem har vel ikke våknet om morgenen og umiddelbart fått vondt i magen når man kommer på at det er eksamensdag? Har du kjent det i magen når du har  mistet barnet ditt ute av syne og ikke umiddelbart  kan finne det igjen? Har magen din knytt seg når du nesten kræsjet inn i en annen bil? En umiddelbar reaksjon fra kroppen som signaliserer nervøsitet og redsel.

Er ikke det rart? Hvorfor får man vondt i magen når man er redd eller nervøs? Hvorfor er det akkurat i magen man kjenner det? Jeg har lett litt rundt for å se om det finens en forklaring på dette, men så langt er jeg like vis. Det må da være en grunn til at det er nettopp i magen vi kjenner det ?

Det finnes mange grunner til at barn har vondt i magen. Det kan være både fysiske og psykiske grunner. Dette kan du lese mer om her og her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar