søndag 14. april 2013

Grønnsaksgrimaser

I huset vårt er det til tider svært folksomt. Pr i dag lever det tre mennesker og en katt her, men noen dager er det mer som en sommerleir hjemme hos oss. Og det er helt greit, så lenge sommerleirdeltakerne ikke river huset. I grunn er det deilig å ha huset fullt av unger. Ikke hele dagen vel og merke, men at det er liv i huset, aaaaah deilig!

I ettermiddag kom det stormende inn fem fine gutter, en virvelvind av hopp, sprett og knis. Røska effektivt en stykk sløv mamma ut av søndagsdubben og sørga for at aktivitetsnivået i boligen steg rett i taket.

Mamma må lage middag. Hva pokker lager man når man ikke har NOE å lage middag av da? Mamma snur kjøleskapet opp- ned ender opp med pølser, gulrøtter, fullkornspasta som automatisk gir ekstra mammapoeng, persille og gressløk. Mamma sanker noen ekstra poeng ved å lage ostesaus fra bunnen av, klapper seg selv på skuldra og tenker: "jauda, blei jaggu me ok middag i dag og."

En av kompisene kommer inn på kjøkkenet. "Mmmm, hva lager du?"
Mamma: "God og sunn middag laget fra bunnen av min sønn!" svarer jeg.
Kompisen: "E huska engang e spiste middag her og du sa e IKKE måtte spise gulrøttene, å så gjor e det likkavel!" knis...
Mamma: "Ja det er slik i dag også. Denne middagen må du for all del ikke spise. Den er full av farlige saker. Den som spiser denne middagen, kommer til å våkne med grisehale og rotteører i morgen." Og så humrer mamma godt inni seg. Kompisen skjærer en grimase og forlater kjøkkenet.

Maten kommer på bordet. "Den som skal spise, må vaske hender først." Troppen på fem stormer mot badet. Deretter plasserer de seg effektivt rundt bordet og venter på klarsignal. "Vær så god!" sier mamma. En etter en forsyner de seg.

"Det er forresten innført en ny regel her i huset." annonserer mamma.
Kompisflokken løfter blikket og ser sånn passe forvirra ut.
"Ka da?" spør de.
"Grønnsaksgrimaseregelen" sier mamma.
Forvirringen er total...

Regelen er enkel. Når du spiser en grønnsak MÅ du lage en morsom grimase.
Gjengen biter på med det samme og spiser gulrøtter som om det var snop! Mamma knisper bilder og stemingen er på topp.


Bortsett fra hos en kompis. Han tar gulroten i munnen....og spytter den ut igjen. Dette ser et trent mammaøye i sidesynet og spør. "Nå, har du spist en gulrot og klar for grimasebilde?"
Kompisen: "Nei, ikke ennå."
Kompisgjengen: "Kom igjen da, du må også lage en grimase!"
Kompisen spidder en gulrotbit med gaffelen, kniper øynene sammen og lager en litt klynkende stakkarsmeg-lyd. Så åpner han munnen, plasserer gulroten og tygger.... spenningen er til å ta og føle på....vi venter.... og venter... og så...Hei, det smakte godt jo!

Det er duket for siste grimasebilde og gutta boys ler så de griner. Det gjør mamma også.

Så kommer det fra en av gutta: "Når man spiser grønnsaker blir man sunn og sterk!" Gjengen nikker og er enig. Så kommer det fra en annen: "Og så får man sånne stooooore mukler og det er bra for da kan vi løfte på damene!" Knisingen når nye høyder... "Ja, du vet sånn som på tv, der kommer menn opp fra sjøen og gjør sånn her ( så løfter han armene og strammer musklene) og så løøøfter de damene som ligger på stranden og sier: "Hey damer!"

Mamma ler så hun griner og tenker: Boys will be boys!



Et knippe profesjonelle grønnsaksgrimase-utøvere





















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar