torsdag 22. september 2011

Kyss en frosk...

Mamma har vært på tur sammen med en hel flokk av flotte mennesker som jobber med barn og friluftsliv. Mamma har lært mye om mangt. Blant annet...

Å tenne bål, uten fyrstikker.
Å lage kullstifter.
Å lage naturvev.
Å sette sammen en kano.
Å navnsette treslag ved å smake på treet.
At "tjuke" og never er ypperlig til opptenning av bål.
Å bruke pelletsovn.
Å steke brød på bål.
Å kunne vite hvilket dyr som har spist av en kongle.
Å vite hvilket treslag som egner seg best for bål
Å lage en bålplass.
Å stoppe og se på spennende ting jeg kommer over på vei til målet.
Å lage gode pinnebrød.
Å ta meg tid til å undre, lytte, se, smake, og lukte naturen.
Å kysse en frosk på avstand...

Å være ute på tur sammen med barn handler ikke nødvendigvis om å komme seg fra A til B. Barn er ikke så opptatt av å komme frem til "målet" på samme måte som vi voksne. Desverre er ikke vi voksne så gode på å huske på nettopp det.Vi er stort sett så fokusert på å komme frem til toppen at vi glemmer å undre ss sammen med barna i alt det de oppdager langs veien. For det er nettopp det barn er opptatt av, alle de hundretusenmillioner små ting som de oppdager langs veien (og som vi voksne ikke tar oss tid til å stoppe opp ved). Å være ute sammen med barn, handler like mye om å "bare være", om å kjenne på den gode følelsen og gleden man får av å oppleve naturen. Å tenne et bål, steke noen pinnebrød, fiske ved et vann, finne en frosk, se en øyenstikker og spise blåbær. Tenk alt man kan lære på slike turer! Og tenk for en utrolig arena det er for sansestimulering!

For dere som vil være med på organiserte aktiviteter kan Turistforeningen være et flott alternativ. De har en egen gruppe som de kaller Barna Turlag. Barnas Turlag arrangerer dagsturer i nærmiljøet, lavvo- og hytteturer, fisketurer eller klatrekvelder, villmarksleire og helgeturerhvor barna reiser med eller uten foresatte. Barn fra 0-12 år kan være med i Barnas Turlag. Når de fyller 13 går de over i ungdomskategorien. Her Kan du lese mer om Barnas Turlag. 

Det er bare å komme seg ut folkens!

Frosken som jeg (nesten) kyssa...



Øyenstikker eller Odonata på Latinsk.


Hjemmelagde kullstifter. 


            


           
Naturvev


            
Vakker norsk natur. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar