lørdag 3. september 2011

Morgenstund - del 3.

Fredag morgen. Mamma vekker Henrik. Henrik gjentar eksakt samme prosedyre som dagen før...

Mamma, minner på om hvor flink han var dagen før, at jeg vet at han kan hvis han vil. Minner han på at når jeg henter han i dag skal vi reise til mormor og bestefar. Henrik sperrer opp øynene og sier: "Mamma, har vi fri i morga?" Mamma: "Ja, i morga e det lørdag, da har vi fri" Henrik: "YES! Da kan e sove så lenge e vil!" Mamma: "Ja, i morga ska i ikkje vekke de Henrik."

Henrik står opp, kler på seg, tenner lys og spiser frokost.

Vi er på vei ut døra og Fredrik spør om han kan ta buss til skolen da han har registrert bestekompisen på busslomma. Fredrik får penger til buss og mamma spør: "Henrik har DU lyst til å ta buss til skolen i dag?" Henrik skvetter nesten litt og svarer både ja og nei på en gang. Han vil, men vil ikke. Tør, men tør ikke. Er stor, men liten på samme tid. Mamma foreslår å kjøre bak bussen og møte han når han har kommet fram til skolen. Fredrik lover å hjelpe og passe på Henrik på bussen. Henrik tar bussen!

Mamma er stolt og litt nervøs, men vet at han kan klare dette helt fint.  Mamma følger Henrik ned til busslomma, registrerer at storebror gjør en formidabel jobb med å passe på, vise og lære lillebror kunsten i å ta buss. Mamma kjører bak bussen. Mamma møter Henrik i garderoben på skolen. Han gliser fra øre til øre! Det gjør mamma også. "Hvordag gikk det Henrik?" Henrik: "Heilt fint mamma. Du trenger ikke kjøre bak bussen neste gang. " Mamma: "Så flott Henrik. NÅ vet at du virkelig er blitt stor skolegutt. Tenk at du har tatt buss til skolen på egenhånd!"

Stolt og glad tusler mamma ut av garderoben, opp i bilen og kjører til kontoret. Litt stolt, litt rørt og veldig glad for at vi fikk slik en flott start på helgen. Tenker at nå har jeg enda et bevis på at han kan og vil! Jeg gleder meg til mandag morgen.

Min lille store Henrik.

NB: Lørdag morgen våknet Henrik 06.30 og SPRATT opp sammen med storebror....sukk...

2 kommentarer:

  1. Fint å lese charlotte,nettopp sånn vokser de seg voksne småguttan dine.En må ha troa på at de greier det.Å ja vi må is i magen av og til.Roser deg for å være en god mamma. t.pose.

    SvarSlett
  2. Tusen takk tante Pose :) Så kjekt å få gode ord og gode klemmer med deg i dag. Du e berre best asså :)

    SvarSlett